Home » Norsk matproduksjon » Containermat til restauranter? – Ja, du leste riktig
Sponset

Den gamle frysecontaineren på 26 kvadratmeter er bygd om til en oase for dyrking av ukjente og spennende grønnsaker, salat og urter, som blant annet flere av Oslos restauranter og det norske kokkelandslaget har tatt imot med åpne armer.

Etter flere måneder på en midlertidig adresse har Gro endelig flyttet hjertebarnet sitt, en shipping-container bygget om til høyteknologisk led-urtegård, ut på en romslig asfaltplass foran Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo. På sikt skal de arrangere matmarkeder for småskalabønder og -produsenter på plassen foran containerne.

Som bedrift har Gro Grønt flere ben å stå på. På den ene siden selger de urter, salater og spiselige blomster til restauranter, kokker og privatpersoner. Samtidig får de støtte fra Bymiljøetaten i Oslo for å spre kunnskap om urbant landbruk. De leverer også dyrkekabinetter til hoteller, restauranter og kantiner, og planen er å selge småskalaversjoner av vekstteknologien sin til hjemmebruk.

Av Magnus Humle

Neste artikkel