Home » Bærekraftig byutvikling » Den smarte måten å isolere bygninger på
Sponset

Tradisjonelt har det vært mest vanlig å bruke isolasjonsmatter for å isolere bygg, men arbeidet er krevende og resultatet blir ofte dårligere enn det blir ved å benytte blåseisolasjon.

– Jeg kjenner ingen tømrere som er spesielt glade i å isolere på den tradisjonelle måten med isolasjonsmatter. Å blåse inn isolasjonen isteden er en mye bedre metode som både er raskere og rimeligere. Mange forbinder blåseisolasjon med etterisolering, men det er stadig flere som bruker denne metoden til nybygg også, enten det er store kontorbygg eller eneboliger, sier Børre Finsrud som er daglig leder i Isoenergi.

Arbeidsmiljø og inneklima

Mange eldre bygninger lekker varme og i slike bygg kan man ofte merke at det trekker langs gulvet og ved ytterveggene. I henhold til inneklima er det bedre å bo og jobbe i bygninger som er skikkelig isolert, for da blir det mye enklere å regulere varmen slik at man får det inneklimaet man vil ha uavhengig av hva gradestokken ute viser.

Det er bedre å bo og jobbe i bygninger som er skikkelig isolert.

– Hvis det er dårlig isolert er du prisgitt hvordan vær- og vindforholdene er utendørs. De som benytter slike bygg klarer sikkert å holde varmen, men de bruker masse energi helt unødvendig. Det er dårlig for miljøet, men også for lommeboka. Etterisolering hindrer varmetap så effektivt at man i enkelte tilfeller kan halvere strømregningen. Da kan ofte investeringen være inntjent etter bare to til tre år, fortsetter Finsrud.

Isoenergi leverer blåseisolering av alle typer konstruksjoner, både i nybygg og eldre bygninger. Les mer om hva de kan gjøre for deg her!

De som vurderer etterisolering bør sjekke loftet først. Varmen stiger oppover, så hvis loftet er dårlig isolert, forsvinner varmen den veien. Loftet er som regel også det enkleste og rimeligste å isolere.

Vi bidrar til å skape trivsel på arbeidsplassen for de som vanligvis legger isolasjonen.

Miljøvennlig isolasjon

Isolasjonsmaterialet består av glassull som er produsert av resirkulerte glassflasker og er derfor ikke skadelig for miljøet. Det er heller ikke tilsatt hverken bindemidler eller tilleggsstoffer slik at produktet er helt rent, og siden det er laget av glass, er det ikke brennbart.

Isoenergi har lang og bred erfaring innenfor blåseisolering. Det gir både varme- og lydisolering. Les mer om dem her!

– Konsistensen kan minne litt om bomull. Det hverken støver eller klør og derfor er det behagelig å arbeide med. I gamle hus som skal etterisoleres borer vi huller i veggene og fyller tomrommene med isolasjon. Hvis loftet skal isoleres legger vi et lag isolasjon oppå den eksisterende isolasjonen og i nybygg fyller vi alle konstruksjoner som vegger, etasjeskiller og loft, forklarer han.

Sparer tid og penger

Isoenergi bruker vanligvis en dag på å isolere en hel enebolig, mens det med tradisjonelle metoder gjerne tar to uker. Siden det går så raskt blir det rimeligere å legge denne typen isolasjon. Egenskapene er minst like gode, og ofte også bedre, siden alle hulrom fylles helt uten at det oppstår hverken skjøter eller glipper. Det blir heller ikke noe avfall eller behov for lagring og sjauing av omfangsrike isolasjonspakker.

Å blåse inn isolasjonen isteden er en mye bedre metode som både er raskere og rimeligere.

Med etterisolering med blåseisolasjon vil du oppleve en bolig som bli enklere og varme opp, og som er mer komfortabel å bo i. Les mer om isolering her!

Ingen prosjekter er for store og ingen er for små

Det er mange som ikke er klar over at man kan spare mye tid og penger på å bruke blåseisolasjon, men etter hvert som metoden har blitt mer kjent, blir det stadig mer brukt også i nybygg.

Etterisolering hindrer varmetap så effektivt at man i enkelte tilfeller kan halvere strømregningen.

– Vi bidrar til å skape trivsel på arbeidsplassen for de som vanligvis legger isolasjonen. Jeg kjenner ingen snekkere som syns det er spesielt trivelig å isolere et tak med isolasjonsmatter i 30 varmegrader. Det er på ingen måte noen drømmejobb og derfor er det mange tømrere som blir glade når vi kommer og gjør jobben på vår måte isteden, avslutter Finsrud.

Les mer om Isoenergi her!

Neste artikkel