– Drammen vil ha stor vekst i årene som kommer, blant annet med det nye sykehuset som blir ferdig i 2025, og med vår strategi, som er å bygge boliger, er vi forberedt på møtet med denne veksten, sier Haugan.  

Innovativt uttrykk

I samarbeid med Nedre Buskerud Boligbyggelag (NBBO) og Garanti Eiendomsmegling har de utviklet leilighetskomplekset, Galleriet Drammen, med leiligheter fra 38 til 160 kvadratmeter. Navnet har det fått på grunn av sitt kunstneriske uttrykk.

– Vi vil ha et navn som klinger, og da vi hadde et reklamebyrå på besøk syntes de arkitekturen var så fin og at det lignet kunst, derfor mente de at man kunne kalle det Galleriet.

Smarthusteknologi, effektbelysning og en moderne arkitektur preger de nye leilighetene.

– Følger man en prosjektstandard, kan det ofte bli litt kjedelig. Vi ønsker å være innovative, skille oss ut på en positiv måte og levere litt mer enn såkalt “vanlig”, forteller prosjektdirektøren.  

Et grønnere sentrum

Galleriet Drammen kommer til å ligge sentrumsnært og inntil den indre bykjernen, med kort vei til park, kun fem minutter å gå til torget i Drammen, samt nært til kultur og uteliv. Kollektivtransport finnes omtrent rett utenfor døren.  

– Det tar ti minutter å gå til togstasjonen og det er 50 meter til nærmeste busstopp. Det er et politisk ønske at vi skal bo tettere og nærere sentrum så man slipper å ha så mange biler, det er derfor vi bygger her, sier Haugan.

Må utnytte plassen

Aksen fra dagens sykehus til der det nye sykehuset skal ligge strekker seg over et område som trenger fortetning, sier Haugan, som mener veksten i Drammensregionen har vært en bidragsyter til hvorfor de gjennomfører prosjektet.

– Nå er det litt industri, litt boliger og litt kontorer, men vi ser at det trengs en bedre utnyttelse av plassen, forklarer han.  

Jevn prisvekst hele veien

Selvom det fort kan bli kostbart å bo så sentrumsnært, tviler ikke Haugan på fremtidens boligmarked i regionen. 

– Boligmarkedet vil holde seg sterkt i denne regionen fremover. Dette grunnet flere store prosjekter, både offentlige og private, som vil bidra til vekst og byutvikling. Drammen har også hatt en jevn prisvekst hele veien og et eget marked med høy tilflytting fra blant annet Asker, Bærum og Oslo. Vi satser på å tilby en infrastruktur hvor du kan transportere deg veldig raskt med tanke på jobb. Fra du går hjemmefra har du kun 45 minutters reisetid dør til dør hvis du for eksempel jobber på barcode i Oslo, forklarer han.

Det er allerede flere kjøpere på Galleriet som skal stå ferdig høsten 2019, og så langt er aldersspennet bredt.  

– Målgruppen er vel de fleste, men hittil ser vi at de er mest aktuelle for folk i alderen 20 til 35 og 50 pluss. Både par og enslige.