– Bolt Construction er totalentreprenør innenfor byggebransjen, og utfører prosjekter både for kommune, fylkeskommune og private aktører. Bolt har fagarbeidere innenfor tømrer-, betong- og malerarbeider, og i tillegg til dette har vi samarbeidspartnere innenfor alle faggrupper der vi ikke selv har fagfolk, sier Espen Kaspersen. Han er prosjekteringsleder i selskapet, og har som oppgave å bistå bedriftens prosjektledere med å koordinere arbeide fra kontrakten undertegnes til prosjektet ferdigstilles.

– Hovedkontoret vårt ligger i Mo i Rana, men vi har også kontorer i Sandnessjøen, på Nesna, i Kolvereid og i Bodø. Det å ha personer med lokal tilknytning i for eksempel Bodø er meget viktig når vi skal konkurrere om og gjennomføre prosjekter i et relativt hardt marked, sier han.

Tar tid å bli trygg

Bolt Construction er en del av Bolt M3 Group, som har hele 400 ansatte. Vel 130 av disse jobber i dag i Mo i Rana, og bedriften er ifølge Kaspersen et godt sted å starte karrieren og derfor en attraktiv arbeidsplass også for unge og nyutdannede.

– Selv har jeg jobbet her i to år nå, og selv om jeg hadde en del erfaring fra liknende arbeid i andre bedrifter, er det å gjøre seg kjent i byggebransjen er en krevende prosess. Det er mye å sette seg inn i, så de første to-tre årene blir i grunnen en innkjøringsfase. Det tar også litt tid før man føler seg trygg i avgjørelsene sine, men det er utrolig lærerikt å jobbe her og gode muligheter for å utvikle seg faglig, sier han.

Bedriften er godkjent lærlingebedrift innenfor betong- og tømrerfagene og har flere lærlinger som er i arbeid på byggeplassene. Kaspersen beskriver fagmiljøet i Bolt Construction som godt, og mener også kundene får nyte godt av dette.

– Vi har bred fagkompetanse innenfor kalkyle, prosjektutvikling, prosjektering og prosjektledelse i tillegg til selve byggeprosessen. Bedriften leverer kvalitet og er ansvarsbevisste. Med lang erfaring i bransjen har vi derfor muligheten til å ta på oss de aller fleste typer oppdrag i vårt nedslagsområde, sier han.

Bygger ut skole

Prosjektene virksomhetene er engasjert i varierer derfor mye - også i størrelse. Det kan være snakk om mindre prosjekter som ivaretas av egen serviceavdeling, løpende vedlikehold, restaurering av eksisterende industribygg, serviceoppdrag og reparasjoner, men også store næringsbygg, offentlige bygg og leilighetsprosjekter.  Akkurat nå jobber Bolt Construction blant annet med Ole Tobias Olsens Borettslag i Mo i Rana sentrum, og parallelt med dette arbeides det med flere mindre prosjekter som Kaspersen er med på å koordinere.

Bedriften var også entreprenør for Campus Helgeland, campusen ved Utdanningssentret i Mo i Rana.

– Utenfor Bodø er vi nå i gang med et meget omfattende prosjekt på Splidra skole på Ørnes i Meløy kommune. Skolen på 900 kvadratmeter skal rehabiliteres og i tillegg skal det bygges 2700 nye kvadratmeter i to nye fløyer. Prosjektet skal ferdigstilles i årsskiftet 2018-19, forteller han.