De store prosjektene krever naturligvis kompetent arbeidskraft, og rekrutteringsbransjen merker oppgangen.

- Generelt er det alltid behov for kvalifisert mannskap med erfaring, fagbrev, språkkunnskaper og ikke minst godt kjennskap til HMS. De fleste av våre ansatte er tømrere, betongarbeidere og forskalingssnekkere. Det er innen disse områdene at behovet er størst, sier Agnieszka Kiezik, regionleder for bygg og anlegg hos Eterni.

Rekrutterer fra hele verden

Eterni bruker avdelingskontor i Polen, Slovakia og Litauen for å rekruttere kompetent arbeidskraft.

- På grunn av lite tilgang til kvalifisert norsk arbeidskraft i BA-næringen, er vi avhengig av rekrutteringen fra avdelingskontorene våre. Her har vi svært dyktige norskspråklige medarbeidere som rekrutterer gjennom annonser både på papir og nett i de respektive land. Vi bruker også sosiale medier for å komme i kontakt med kvalifiserte kandidater som er flyttevillig her i Norge, sier hun.

Utfordringer

Det er flere utfordringer forbundet med rekruttering fra utlandet og Kiezik etterlyser større fokus på utdanning for BA-næringen i Norge.

- Den største utfordringen er at kandidater ofte ikke er kjent med norsk byggeskikk og trenger derfor mer tilrettelegging. Siden BA-næringen er en av Norges største og viktigste bransjer burde det brukes mer ressurser for å tiltrekke unge mennesker. I den sammenheng skal BYGGOPP nevnes, siden de gjør en formidabel jobb og er veldig engasjerte i dette, forteller hun.

Attraktive arbeidsplasser

Det høye aktivitetsnivået og den storslåtte naturen gjør Nord-Norge til en attraktiv arbeidsplass.

- Vi får mange gode tilbakemeldinger på hvordan våre ansatte blir møtt i lokalmiljøet. I tillegg er det mange som ser det som spesielt spennende å kunne bo i et område med så mange muligheter for unike naturopplevelser, sier hun.