Eureka Pumps er et selskap som leverer spesialpumper primært til olje- og gassindustrien.

De leverer pumper og tjenester til nybygg, men også til ettermarkedet i form av service og vedlikehold. Foreløpig har de vært lokalisert med hovedkontor på Lysaker, en avdeling som retter seg mot ettermarkedet i Tananger og en avdeling i Kristiansund.

- Når vi nå etablerer oss i Hammerfest har vi serviceavdelinger som dekker tre hav. Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, sier Jon Kjetil Jutulstad som er viseadministrerende direktør i Eureka Pumps.

Eureka Pumps vil ha etablert seg i Hammerfest når Goliat ankommer byen:

- Å etablere seg et nytt sted basert på bare en oljeplattform er egentlig et veldig tynt grunnlag, derfor har vi etablert et samarbeid med Advantec som allerede er etablert der oppe, der leier vi lokaler, og det er også meningen at vi skal samarbeide om å utføre ulike oppdrag.

Fra egen organisasjon sender vi til å begynne med opp en erfaren mann som flytter dit og som skal arbeide sammen med Advantec. Blir etterspørselen større vil vi kunne hente arbeidskraft sørfra ved behov, sier Jutulstad.

Han forteller at de også håper på oppdrag fra Melkøya, og at de satser på en sakte og forsiktig vekst etter hvert som det vil bli mer og mer oljeutvinning i Barentshavet.

- Vi tenker mange år fremover, for vi tror nok at det vil bli videre utbygging i Barentshavet, men det kommer nok til å ta tid, så for oss er dette en svært langsiktig satsning, sier Jutulstad.