Boligprosjektet på Grev Wedels plass består av 84 leiligheter fordelt på syv unike byhus, og er klare for innflytting i november 2018.

– Dette er nok en av de flotteste prosjektene jeg har jobbet med i Drammen, sier administrerende direktør i Dialog eiendomsmegling, Frode Nyhus. Her er det et variert utvalg av leiligheter, og man treffer en veldig bred målgruppe. Vi har kjøpere fra slutten av trettiårene, og fellesnevneren er at de ønsker å bo urbant, men skjermet fra støy. I tillegg er servicetilbudet og fellesarealer fasiliteter vi vet flere og flere verdsetter høyt.

Unike byhus

Da Grev Wedels plass skulle fornyes var det viktig at den verneverdige Gjerdegården og den historiske villaen ble integrert på en naturlig måte.

– Vi ville forene gammelt og nytt, og det synes jeg vi har klart bra, sier utviklingsdirektør John Martin Pedersen i Oxer Eiendom, som i samarbeid med Glitre Eiendom er ansvarlig for utviklingen av Grev Wedels plass.

Arkitektene har tilpasset Gjerdegården i prosjektet, og syv forskjellige og unike byhus danner nå det nye triangelformede kvartalet på Grev Wedels plass. Gjennomgående inngangspartier fra gate til gårdsrom skaper et indre felles gårdsrom, og parken foran villaen vil bli modernisert med samlingsplasser og lekeplasser.


UNIKT BOLIGPROSJEKT. Utsikt fra balkong. Foto: Eve Images


 

– I villaen finner man fellesområder med blant annet stue, lounge, spisesal og noen overraskelser, sier Pedersen, og legger til at det også legges opp til fellesaktiviteter for de som ønsker det. I tillegg får man mulighet til å benytte seg av ekstratjenester som rengjøring, catering, vaktmestertjenester og renseri.

Økt tilstrømming

Ifølge Frode Nyhus i Dialog eiendomsmegling er boligmarkedet i Drammen stabilt, og det selges mange nye boliger. Aktivitetsnivået er bra, og Drammensprisene har holdt seg godt.

– Vi merker en tilstrømming fra både Oslo, Asker og Bærum. Årsakene kan være mange, men boligprisene i Oslo er høye, og Drammen har de siste årene vært gjennom en stor forandring. Det har vært utført masse vellykket byutvikling i samarbeid mellom det offentlige og næringslivet, samtidig som den oversiktlige småby-følelsen er bevart. Avstanden til Oslo krymper med stadig flere tog og hyppigere avganger, og mange synes det er greit å bo i Drammen og jobbe i Oslo. Dette er nok bare starten på den positive utviklingen, sier Nyhus.

Satser på Drammen

Oxer Eiendom, som er en av landets største aktører innen utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom, har tro på Drammen, og er positive til veksten i regionen. Eiendomsfirmaet har lange tradisjoner i byen, satser langsiktig og har flere ulike prosjekter på gang.

Vi har sammen med OKK-Gruppen et pågående prosjekt ved Pålsøya med 220 leiligheter og rekkehus som starter innflytting i mars/april. Her har vi gjort om en av de siste næringseiendommene langs elva til boliger, så her kan man bo landlig uten at avstanden til byen er for lang, sier Pedersen.


PÅLSØYA. Her kan man bo landlig uten at avstanden til byen er for lang. Innflytting starter i mars/april. Foto: Dialog Eiedomsmegling


 

Boligene har sydvestvendt beliggenhet som gir gode solforhold hele dagen, og store, familievennlige parker innbyr til rekreasjon og lek.

Oxer Eiendom og OKK-Gruppen står også bak et 3000 kvadratmeter stort næringsbygg i Nedre Storgate 19 med flott plassering i gågata i Drammen. Her blir det kontorbygg i de fire øverste etasjene, og et servicetilbud med klesbutikk, delikatesseforretning og interiørbutikk i første.