1. Spiralen

Spiralen er kåret til verdens 6. mest spektakulære tunnel av CNN der den slynger seg seks og en halv gang rundt sin egen akse før den når toppen. Vel oppe er det kafe, Friluftsmuseet og en spektakulær utsikt. Toppen av Spiralen er også et godt utgangspunkt for skiturer eller turer til fots på det godt utbygde løypenettet.

2. Kjøsterudjuvet

En 10 000 år gammel ravine bare ti minutter fra Drammen sentrum. Denne revnen i fjellet er 1 300 meter lang og fjellveggene er 60 meter høye. Spenstigere turopplevelse skal du lete lenge etter! De friskeste våger seg til og med ned i juvet i tau eller strikk.

3. Ypsilon

Gangbrua som krysser Drammenselva ved Byparken på Bragernes til Papirbredden på Grønland er Drammens svar på Eifelltårnet og vel verdt et besøk. Brua fikk navnet «Ypsilon» på grunn av sin spesielle form – fra lufta ser den ut som en Y.

4. Strandpromenaden

På Strømsøsiden av Drammenselva er det fint å gå til Gullskogen lystgård, krysse den gamle Langfallbrua og fortsette nedstrøms på den andre elvebredden. Arkitekten Erling Dokk Holm mener at strandpromenaden i Drammen er Norges og Nord-Europas flotteste.

5. Bystranda

Bragernes strand ligger ved honnørbrygga i sentrum og  strekker seg fra restaurantene ved elvebredden. Med nærhet til alle byens begivenheter, er dette et flott sted å sole seg, bade, eller bare ligge å se på båtene.

6. Svelvikfergen

Bli med på Norges bilfergestrekning. Fra den idylliske småbyen Svelvik, som minner mye om Sørlandsbyene, er det fint å ta fergen de 200 meterne over sundet til Hurumlandet og for eksempel besøke Holmsbu.

7. Kjekstad Golfklubb i Røyken

Kjekstad golfbane er anlagt i kjekstadmarka og strekker seg innover til Stordammen. En utpreget skogsbane som er designet av Jan Sederholm. Banen gir spilleren den absolutte naturopplevelse.

8. Egge Gård

Besøk gårdbutikken i Lier. De selger sine egne alkoholholdige og alkoholfrie produkter laget av råvarer som de dyrker selv. Her finner du eplemost, sider, vin, og brennevin. Destilleriet på gården lager både whisky og eplebrennevin.