- Hva tenker du selv om det?

– Det er jo artig, men det er ikke noe jeg tenker så mye på. Jeg er mest opptatt av å gjøre jobben, sier hun.

God respons

Og jobben, den blir gjort. Dyrhaug har mottatt en rekke priser og vært nominert til Årets trønder to ganger. Hun har fått Samspillprisen, Årets Arenakvinne og Madame Beyer-prisen de to siste årene.

–  Det er klart det er motiverende og få slike nominasjoner og priser. Også er det selvfølgelig moro å bli satt pris på, og at folk legger merke til den jobben vi gjør. Det må jo bety at vi gjør noe riktig.

Styrer sjappa

Dyrhaug ble konstituert i 2011, ansatt som daglig leder i 2013, og har vært arrangementssjef i klubben siden 2005. Jobben som daglig leder og arrangementssjef for Trøndelags mest populære fotballklubb er tidkrevende og består av mer enn å ”følge gutta på trening og kamp”. Oppgaver hva angår økonomi, telefoner, sport, fotballkamper, reiser og andre lederoppgaver må også utføres.

– Det er veldig mye jobb. Det er nesten mer en livsstil, for som daglig leder i RBK må du være på 24/7. Men det er verdt det, og jeg holder på med det så lenge jeg synes det er artig og så lenge jeg kjenner engasjementet, sier hun.

Hverdagen som daglig leder i et av Norges mest kjente fotballag foregår i høyt tempo, med ulike utfordringer og oppgaver hver dag. Ingen dag er lik og det er mye å holde styr på.

- Hva gjør deg til den gode lederen du er?

– Jeg er i alle fall engasjert, tydelig, inkluderende og hardtarbeidende. Også er jeg er opptatt av verdibasert ledelse og inkludering. Men hvilke egenskaper som gjør meg til en god leder må nesten noen andre svare på, sier hun.

Kjærlighet for Trøndelag

Dyrhaug har tidligere bakgrunn fra Tydal kommune, St.Olavsloppet, Olavsfestdagene, prosjektleder for ulike festivaler og spel, ulike styreverv, og nå Trøndelags store helt Rosenborg Ballklubb.

- Aner vi en ordentlig trønderpatriot?

– Det er mye bra som skjer i Trøndelag. RBK er hele Trøndelag, og det er artig med en jobb som favner om hele regionen. Rosenborg betyr mye for mange her, og vi lever jo av den interessen rundt RBK. Så ja, jeg er nok det, konkluderer hun.

Bidrar til vekst

Rosenborg Ballklubb er en viktig bidragsyter når det gjelder vekst i Trøndelag.

– Ikke minst med store arrangementer hver fjortende dag i kampsesong, legger sjefen til.

Sammen med RBK-staben fyller de nemlig hver 14. dag Lerkendal med i snitt 18 000 tilskuere, og utgjør Norges største gjentakende arrangement. Arrangementer som dette er del av Dyrhaugs jobb som arrangementssjef. I tillegg er hun med på en del bortekamper i Eliteserien, og alle kamper i Europa.

Men ballklubben fra Trøndelag er ikke bare et fotballag, det er en bedrift. Forøvrig en av de bedriftene i Norge som er mest eksponert.

– Det kan bli mye, men det er viktig at vi skjønner medias rolle. Både når det går bra, men også hvis vi blir kritisert. Vi lever jo faktisk av den oppmerksomheten.

Veksten utvides  

Regjeringen opprettet nylig et ”Samarbeidsråd for kultur og reiseliv” der målet er å øke satsingen på kulturturisme i Norge. Dyrhaug, og med det også Trøndelag, er med i dette rådet, og vil være med på å utarbeide tiltak som kan bidra til å øke omfanget, kvaliteten og tilgjengeligheten på kulturbaserte reiselivsprodukter, som igjen vil bidra til å utvikle en kulturturisme i Norge som er basert på kvalitet og bredde. Det vil gi flere besøk, økt omsetning og verdiskaping, flere investeringer på området, og mer lønnsomme reiselivsprodukter, heter det på Regjeringens hjemmeside.

– Det er et spennende prosjekt å være en del av, og det er viktig for Trøndelag å ha med noen i rådet. Foreløpig har vi bare hatt et oppstartsmøte, så får vi se hva vi får til etterhvert.