– Da jeg startet i firmaet for ti år siden ble jeg ansatt som nummer tre. I dag er vi 15 her, så det sier en hel del om hvor mye vi har vokst i løpet av disse årene, smiler Roger Trollerud som er leder for bygg i Lierhus.

Han mener at mye av årsaken til veksten er fokuset som Lierhus har på kvalitet. I motsetning til andre leverandører opererer de nemlig med en reklamasjonstid på hele ti år, mens det vanlige i bransjen er fem.

– Vi har ingen problemer med å stå inne for en så lang reklamasjonstid. Årsaken er at vi har tilknyttet oss en nærmest fast stab med håndverkere som vi har samarbeidet med i veldig mange år. Det betyr at vi har et gjensidig tillitsforhold. Derfor vet vi at de gjør en skikkelig jobb og sørger for at vi kan føle oss helt trygge på at det sluttproduktet vi leverer er solid, fortsetter han.

Mange av kundene som oppsøker Lierhus kommer som følge av anbefalinger de har fått fra andre fornøyde kunder, og mye av veksten til selskapet skyldes nettopp dette.

Geografisk spredning

Selv om firmaet heter Lierhus bygger de eneboliger og større boligprosjekter også utenfor både Lier- og Drammensområdet:

– Lier- og Drammensområdet er viktig, men vi har også prosjekter i Røyken, Hurum, Asker og Bærum. I tillegg har vi kunder litt nedover i Vestfold og oppover mot Øvre Eiker og Kongsberg. Hønefoss er også et område som vi tror kan bli veldig spennende etterhvert, sier Ellen Cecilie Moltzau som er salgssjef i Lierhus.

Skreddersøm

Forretningsideen til Lierhus er å bygge eneboliger for kunder som har egne tomter. I huskatalogen har de rundt 15 ulike hus som er ment som en inspirasjon.

– Veldig mange av kundene våre ønsker seg noe spesielt, og derfor er vi veldig fleksible når vi skal planlegge nye hus. Kataloghusene er et utgangspunkt og et idégrunnlag som bearbeides helt til kundene får akkurat det huset de er ute etter. Også tomten og andre ønsker og behov tilpasses, fortsetter Moltzau.

– Det er fordelen vi som ikke bygger i elementer har, for da er det mye vanskeligere å få til slike endringer. Mange av kundene kommer også med ferdige arkitekttegninger av det som skal bli deres drømmehus, og som vi bygger for dem, tilføyer hun.


Lierhus vokser sakte, men sikkert. Fra venstre: Salgssjef Ellen Moltzau og Leder Bygg Roger Trollerud. Foto: Vidar Solberg


 

Større prosjekter

Selv om forretningsideen er å bygge eneboliger, er Lierhus også involvert i flere større prosjekter med rekkehus og leilighetsbygg.

– I Drammen har vi for eksempel to litt større prosjekter. Austadveien der vi bygger rekkehus med 25 boenheter og Solsvingen som består av fem eneboliger. I Lier bygger vi 12 enheter på Stoppenkollen og har også Solvangutbyggingen med 25 enheter. Så slike prosjekter har også blitt en veldig viktig del av virksomheten vår, forklarer Moltzau.

Alt under ett tak

Når man skal bygge en ny bolig er det en omfattende prosess man må igjennom. Denne prosessen krever mye kompetanse:

– Derfor er det en fordel at vi har alt under det samme taket. Hos oss har vi egne folk på salg, byggeledelse, teknisk og prosjektering, samt eksperter på hvordan byggesaker skal behandles. Den brede kompetansen er også noe vi ofte scorer på ute hos kundene våre, sier Trollerud.

Utvikler selskapet videre

I dag bygger Lierhus cirka 40 boliger i året og omsetter for rundt 170 millioner kroner. Boligmarkedet har hatt en fin vekst de siste årene, men er også kjent for å kunne svinge en del. I takt med veksten i markedet tok Lierhus enda et nytt skritt i fjor:

– Tidligere brukte vi kun innleide håndverkere, men i fjor etablerte vi Lierbygg Håndverk, og nå har vi åtte egne tømrere som arbeider i dette selskapet. Dette er et fint supplement til de vi leier inn. Så vi vokser sakte, men sikkert hele tiden og fremtidsutsiktene ser bra ut, sier Trollerud til slutt.