Kleppe Møbelfabrikk ble etablert i 1929, og er fortsatt en lokalt forankret møbelprodusent med et bredt sortiment av egenproduserte møbler. Selskapet produserer primært for det norske markedet, men eksporterer også til Sverige.

- Markedet er krevende, men de siste årene har det vært relativt bra for egenproduserte møbler. Vi opplever blant annet økt etterspørsel etter nordisk design og retromodeller, sier Frode Sandven, daglig leder i Kleppe Møbelfabrikk.

- Vi er en totalleverandør til forhandlere hvor 70 prosent er egenprodusert og 30 prosent er importert. Vi kombinerer det beste av design og kvalitet, samtidig som vi prøver å være i forkant av markedet, sier han.

Raske endringer

Selskapet følger nøye med på internasjonale trender, men vet at alt ikke slår like godt an i Norge.

- For å treffe det norske markedet er det viktig med lokalkjennskap. Vi sitter på en unik kompetanse og kjennskap til markedet som vi tar med til utlandet for å se hva som er interessant. For oss er det en stor fordel at det er kort avstand mellom markedet og produksjonen. Forbrukeren plukker fortløpende opp trender fra utlandet så endringene kommer raskt, sier han.

Automatisert produksjon

Deler av norsk møbelproduksjon er flagget ut. Om et selskap ikke henger med i utviklingen og automatiseringen av produksjonen blir man fort utkonkurrert av utenlandske aktører.

- Vi har en god del maskiner som har gjort at vi har klart oss i møte med konkurranse fra utlandet. Vi var en av de første som tok i bruk CNC-fres og mye av produksjonen er datastyrt. Det er fortsatt kombinasjonen av godt håndverk og gode folk som gjør at vi leverer kvalitetsprodukter, sier han.