- Det var ikke så enkelt å leve av iskremproduksjon, derfor solgte vi denne delen av virksomheten og startet med sjokolade isteden. Det var i 2005, sier Ståle Andersen som er en av gründerne av Cielo Sjokoladefabrikk i Trondheim.

Rene håndverksprodukter

Sjokoladen de produserer er rene, lokale håndverksprodukter der alt lages for hånd:

- Vi har tre maskiner som vi benytter til å tempere sjokoladen, men bortsett fra det former vi sjokoladen for hånd enten det er som barrer eller ulike typer biter. Fyllet lager vi selv, vi pynter for hånd og vi koker vår egen karamell, så dette er rent håndverk, sier han.

Satser på design

- Å få frem det naturlige i sjokoladen syns vi er viktig. Derfor unngår vi å bruke farger og glans, men pynter heller med sjatteringer av sjokolade eller for eksempel med hvit sjokolade. Vi bruker også veldig mange fasonger på sjokoladen vår slik at alle bitene ser unike ut. Hele designkonseptet rundt fabrikken forøvrig har vi fått god hjelp til å utforme. En kamerat som er AD har hjulpet oss, så nå har vi en helhetlig profil hvor vi fremstår med et stilrent design som har et mer eksklusivt preg, fortsetter Andersen.

De tre gründerne var også opptatt av at de som produserte ingrediensene i sjokoladen fulgte visse etiske retningslinjer. Derfor tok de jobben med å Fairtradesertifisere sjokoladen og ble den første sjokoladefabrikken i landet som kunne tilby produkter laget med kun etisk sporbar sjokolade.

En nettbutikk som vokser

Gavebutikker, blomsterbutikker, ulike spesialbutikker, kaffebarer og bedrifter over hele landet står på kundelisten til Cielo i dag. I tillegg selger de sjokoladen sin via nettbutikken som stadig står for en større del av salget.