De fleste kjenner nok Cecilie Skog som en fjellklatrer og ekspedisjonsfarer. Mest kjent er hun kanskje for sine turer rundt i verden, for hun har både vært på Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen. Etter at hun traff Aleksander Gamme i 2014 og blitt mamma til 16 måneder gamle Vilja har livet forandret seg en del, men hun reiser fortsatt på tur:

- Det siste prosjektet vårt heter Familiefryd. Vi er nemlig på seiltur i Middelhavet med en båt som heter Fryd, og NRK er med på deler av turen. Her følger vi både litt av svangerskapet, men også utviklingen om bord på båten med hele familien, forteller Cecilie om serien som kommer på tv til høsten. 

Lengter etter fjord og fjell på Sunnmøre

Cecilie ble født i Ålesund midt på 1970-tallet og utdannet seg til sykepleier, men hun har også studert friluftsliv ved Høgskulen i Volda og har flere års erfaring både som fjellfører i Sunnmørsalpene og som brefører i Briksdalen. Det er nok derfor hun føler så stor lengsel etter Vestlandets høye fjell og lange fjorder.

- Hvis det er noe jeg lengter til når jeg er borte fra Norge så er det nok å komme hjem til Sunnmøre med fjorder og fjell. Det var der jeg vokste opp, så vestlandsnaturen har blitt en viktig del av meg, sier hun.

Men hvordan er det da å bo i Oslo? 

- Jeg er så heldig at jeg er flink til å trives der jeg befinner meg i øyeblikket, så i Oslo har jeg det bra og jeg trives godt her, men det er alltid godt å komme hjem til Vestlandet, sier hun og smiler.

Glad i Norge

- Vi kan være stolte av Norge, og min personlige mening er at de flotteste stedene vi har i dette landet ligger langs kysten. Noe av grunnen til at jeg liker kysten så godt er kanskje at jeg er glad i skikkelig vær. Jeg trives når vinden tar ordentlig tak og bølgene bryter, men jeg liker også godt når det er stille og jeg kan padle en lang og rolig tur inn i fjorden. I det hele tatt har vi så mye natur å by på her, og nesten uansett hvor du bor så har du eventyret rett utenfor døra, sier Cecilie ettertenksomt.

Når vi spør om det er andre steder i Norge som Cecilie liker ekstra godt, så trekker hun spesielt frem Nord-Norge, og da særlig Lofoten. 

- Det er veldig rå og vakker natur der og faktisk er det veldig eksotisk å fiske torsk. Opplevelsene blir så ekte i Lofoten, og ikke minst er nordlendingene så befriende ærlige, og det liker jeg godt, forteller hun.

Norgesturné til sommeren

I slutten av mai planlegger Cecilie, Aleksander og Vilja å pakke bil med campingvogn og reise rundt i landet for å besøke ulike kommuner. 

- På de forskjellige stedene vi kommer skal vi gå turer, men vi ønsker også å høre om kommunene og lære litt om de utfordringene som de står overfor. Kanskje vil noen vise oss akkurat sin favorittur, eller ta oss med til kommunetoppen. For å gi noe tilbake kan vi godt tenke oss å holde gratis foredrag, enten det er på sykehjemmet eller på ungdomsklubben, forteller hun.

- Mange tror liksom at jeg må kjenne et adrenalinkick i alt jeg gjør, men det stemmer jo ikke, jeg er like glad i de nære, men ofte litt sakte og lange turene, sier Cecilie til slutt.