– Overhalla Gruppen består av Overhalla Hus, Overhalla Betongbygg, Overhalla Mekaniske og Overhalla Transport. Disse fire bedrifter kan sammen levere det meste av elementbygg både til private og næringsdrivende, sier daglig leder i Overhalla Gruppen, Arnt Ove Amdal.

Selv startet han opp Overhalla Betongbygg for 30 år siden, og har siden da kjøpt seg inn i de tre andre bedriftene i Overhalla Gruppen.

– Det å gå sammen har gitt alle fire bedriftene et løft. Vi har felles systemer, leverer til felles kunder og Overhalla Gruppen knytter oss sammen i en merkevare med bred kompetanse innen en rekke fagfelt, sier han.

De fire bedriftene har totalt rundt 250 ansatte og omsetter for en halv milliard i året.

Vil få opp effektiviteten

Ideen bak Overhalla Gruppen er å industrialisere produksjonen av bygg med elementproduksjon i betong, tre og stål.

– Alt vi produserer produseres i fabrikk, og på den måten er det mulig for oss å bli enda mer effektive. Elementene fraktes så til byggeplassene og monteres der, sier Amdal. Målet er å vokse enda mer i årene som kommer og å etterhvert kunne tilby enda mer ferdigstilte produkter.

– Vi ønsker å få opp effektiviteten i byggebransjen der man har sett en veldig liten økning når det gjelder effektivitet, sier han.

Det å industrialisere produksjonen mener han er et viktig skritt på veien samtidig som det gir de ansatte en sikrere arbeidsplass og gjør produksjonen mer miljøvennlig.

– Visjonen vår er å etablere oss som en av Norges ledende leverandører av elementbygg i betong, stål og tre, sier han.

Samkjører alle funksjoner

I likhet med Overhalla Gruppen er også Overhalla Fjøs et samarbeid mellom fire bedrifter i Overhalla.

– Sammen leverer vi komplette byggløsninger for landbruket, sier Ketil Heglum i GB-entreprenører. 

Samarbeidet mellom GB-entreprenører, Skogmo Tre AS, Overhalla Betongbygg og Overhalla Hus startet i 2010 og var et resultat av at markedet og landbruket i større grad begynte å etterspørre komplette løsninger.

– Ved at vi går sammen på denne måten unngår vi mange feil. Vi kan samarbeide gjennom hele prosessen, helt fra vi selger inn prosjektet, og samkjører alle funksjoner. Vi kan gå sammen om blant annet transport og sparer på den måten mye tid slik at prosessen blir mer effektiv, sier han.

Skogmo Industripark AS

Både Overhalla Gruppen og Overhalla Fjøs er en del av Skogmo Industripark AS. Utviklingsselskapet eies 100 prosent av bedrifter på Skogmo i Overhalla og er et av de ledende industri- og utviklingsmiljøene i Trøndelag. Selskapet ble etablert i 2006 og består i dag av 37 bedrifter. 

Kilde: skogmoindustripark.no/