Matbransjen tar disse kravene på alvor når de nå går sammen om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat: Foodscape.

Foodscape arrangeres for første gang 10. og 11. oktober 2018 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Flere tunge organisasjoner innen mat og drikke står bak messen, som dermed er bredt representert fra hav og jord til bord.

– Bærekraftig matproduksjon og arbeidet med å legge til rette for et sunnere kosthold er tema som hele næringen jobber med, og som forbrukerne er opptatt av. Foodscape blir derfor en svært aktuell møteplass for den norske matbransjen, sier Terje Sletnes, næringspolitisk direktør i NHO Mat og Drikke.

Aktuell møteplass

Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som tilberedes eller serveres skal være godt for kroppen og for miljøet.

– Foodscape er for alle som vil lære mer om hvordan man kan ta bærekraft på alvor i egen virksomhet. Det kan være produsenter, offentlige og private virksomheter innenfor helse og omsorg, kantiner, kiosk, bensinstasjoner, servicehandel, dagligvare, hotell, restaurant, konditori, bakeri, kafeer – rett og slett alle som tilbereder og er opptatt av mat og drikke, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Foodscape ved Norges Varemesse.

Engelberg forteller videre at det faglige innholdet på Foodscape blant annet vil by på tidsaktuelle og lærerike seminarer og konferanser. I tillegg til et høyaktuelt program vil du også treffe tett på ett hundretalls utstillere som vil presentere sunnere og mer miljøvennlige produkter og løsninger.

– Vi ønsker at deltakerne skal sitte igjen med en solid verktøykasse og inspirasjon, slik at de kan igangsette ytterligere tiltak i egen bedrift, redusere sitt fotavtrykk og sette sunnere produkter på menyen. Skal vi levere på sunnere og mer miljøvennlige produkter og løsninger, må alle bidra. Foodscape vil samle bransjen i Norge og vise frem de gode initiativene og ta steget videre. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, avslutter Engelberg.

Program: Foodscape

Onsdag 10 oktober:

 • Åpningskonferansen
  – Sett bærekraft på menyen
   
 • Workshops: mat og drikke i offentlig sektor
  Krasjkurs i dialog mellom leverandører og offentlige innkjøpere for å avdekke muligheter for den gode, bærekraftige anskaffelsen.
  I regi av Difi
   
 • Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
  Konferanse om matsvinn med fokus på resultater fra arbeidet og flere avtalesigneringer.
  Arrangør: Klima- og miljødepartementet og Matvett
  Åpent for alle

Torsdag 11 oktober:

 • Seminar #MerAv
  Felles løft for sunt kosthold #mergrovtgrøntogblått
  I regi av Baker- og konditorbransjens Landsforening, Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge og Helsedirektoratet

Emballasje – enorme utfordringer og mangfoldige muligheter.

 • Workshop: mat og drikke i offentlig sektor
  Krasjkurs i dialog mellom leverandører og offentlige innkjøpere for å avdekke muligheter for den gode, bærekraftige anskaffelsen.
  I regi av Difi
   
 • KuttMatsvinn2020-forum
  Resultater og status fra KuttMatsvinn2020-prosjektet i serveringsbransjen
  Utdeling av pris for beste tiltak
  Arrangør: Matvett
  Åpent for alle.

Med forbehold om endringer. Les mer på Foodscape.no