Tavernan er et relativt nytt tilskudd til restaurant- og bartilbudet på Youngstorget i Oslo. Mannen som står bak, eier og restaurantutvikler Alf Mangor Johannessen, sier at det var en utfordring å skape et sted som favnet det varierte publikummet som frekventerer det populære området.

- Det er mange ulike type mennesker som benytter denne viktige bylommen. Vi har de politiske miljøene, vi har finansfolk, men beliggenheten er også kjent som en av Oslos mest urbane og trendy områder, med en rekke ulike mennesketyper. Det var vi bevisste på da vi skulle utvikle Tavernan; det er et sted for mange, til ulike tidspunkter på døgnet.

Inspirasjon fra hele verden

For å klare å lage en kommersiell suksess, må man, ifølge Johannessen, klare å skape et sted med troverdighet og varighet.

- Vi ville lage et sted med en levedyktighet på mer enn fem år. Vi valgte å være ganske røffe ved å bruke mye betong, tre og stål i innredningen, kombinert med en masse varme og fargerike stoffer. Stedet er innovativt, samtidig som det er veldig folkelig. Vi har en vedfyrt ovn og åpne griller, hele kjøkkenet er åpent, så gjestene kan egentlig sitte på kjøkkenet og spise middagen sin. Johannessen har reist over hele verden og tatt imot signaler og trender fra mange land. Det er krevende, men han liker å ligge litt i forkant av trendene her i Norge.

- Vi setter sammen ulike trender for å skape noe nytt. Vi har selvfølgelig med oss arkitekter fra idèstadiet, for det er viktig å få frem egenskapene til rommet du jobber med, sier Johannessen og tilføyer:

- Her på Tavernan har vi blant annet valgt å lage benker langs vinduene, slik at gjestene sitter med ryggen mot vinduet, og på den måten får vi utnyttet rommet på en særegen måte. Om sommeren kan benkene snues og de høye vinduene fra gulv til tak åpnes mot uteserveringen.