Skal du bli den offisielle kaffeleverandøren til Bocuse d’Or, sier det seg selv at du må levere kaffe av svært god kvalitet. Nespresso har perfeksjonert kaffeblandingene sine gjennom mange år og resultatet av dette arbeidet har virkelig blitt lagt merke til i kokkemiljøet. For kokker er ikke bare opptatt av god mat, de er også opptatt av at gjestenes totalopplevelse skal være bra, og derfor vil de også ha kaffe av god kvalitet.

Norsk sølvvinner favoritt til Bocuse d’Or

Årets kokk, og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er i gang med forberedelsene til verdensmesterskapet i kokkekunst - Bocuse d’Or som går av stabelen i Lyon i januar. Med sølvplasseringen han fikk i Europamesterskapet er han blant favorittene i dette myteomspunne mesterskapet. Davidsen er lidenskapelig opptatt av god kvalitet på alle råvarer, og er ekspert på å velge ut kun det aller beste for sine gjester også når det kommer til kaffe:

– Du kan være en så god kokk du vil, men dårlig kvalitet på råvarene greier du ikke å fikse opp i. Så enkelt og greit er det, sier Davidsen.

Den perfekte kaffeblandingen

Det finnes mer enn 250 ulike varianter kaffebønner i verden og de er delt opp i to hovedfamilier av kaffetrær, arabica og robusta. Når de som blander kaffen hos Nespresso lager og finner frem til de beste kaffeblandingene, så er det omtrent som å lage en oppskrift på en matrett hvor de både tar hensyn til bitterhet, krydder og intensitet - omtrent som en god kokk. Hver kaffesort har sin unike karakter, og kaffespesialistene hos Nespresso blander disse variantene med solid fagkunnskap slik at kokker som Christopher W. Davidsen kan tilby gjestene sine den aller beste kaffen.

Jevn kvalitet og effektiv servering

For restaurantbransjen er det helt avgjørende at det som serveres har høy standard og holder en jevn kvalitet, men samtidig må produksjonen være så effektiv at gjesteneslipper unødig venting. Det er årsaken til at så mange restauranter brukerNespresso. Da sikrer de seg at kaffen blir veldig god, atresultatet er helt jevnt hver eneste gang og ikke minst at gjestene kan velge i mange ulike kaffetyper. At det går raskt og smidig å produsere kaffen er også viktig for restaurantgjestene, for de er like opptatt av gode totalopplevelser som dommerne og kokkene i Bocuse d’Or.