Classic Norway Hotels består av 16 særegne hoteller og rorbuer på Vestlandet, i Lofoten, Østlandet og Sørlandet. Kjeden streber ikke etter å standardisere tilbudene sine, snarere tvert i mot.

– Vi skiller oss ut fra mange andre hotellkjeder på flere måter. De fleste anleggene våre er små, og hvert enkelt anlegg oppmuntres til å dyrke sin egen identitet og gi gode gjesteopplevelser basert på kultur, natur og historie. Enkelte ting er allikevel felles, det gjelder innkjøpsavtaler, markedsføring og hotellbookingsystemet hvor vi har felles løsninger for alle stedene, forteller Terje Hatlen-Stokke, driftsdirektør i Classic Norway Drift AS.

Valgte et norsk system

– Hotellsystemet vi hadde tidligere var et veldig stort system som sikkert passer godt på større anlegg. Men det var ganske avansert og dessuten var det ikke skybasert, så vi måtte kjøre systemet på egne servere. I dag bruker vi VisBook som er utviklet på Oppdal. Systemet er ideelt for oss. Det fungerer godt både som kassesystem og som hotellsystem. Systemet har alle de funksjonene som vi trenger, fortsetter han.

Brukervennligheten er også god, og Hatlen-Stokke forteller at ved et av anleggene kom de i gang med å bruke systemet nesten helt på egenhånd, kun med hjelp fra opplæringsvideoer.

– Det er så intuitivt at en 20-åring i dag kan begynne å bruke det nærmest uten opplæring i det hele tatt. En suksess i samarbeidet vårt med VisBook er også at vi hele tiden har kunnet komme med innspill og da har de utviklet enkelte ting spesielt for oss.

Komplett backend-løsning

I tillegg til booking- og frontdeskfunksjoner har VisBook også gode backend-løsninger. Det inneholder blant annet en CRM-modul, det er integrert mot regnskap og inneholder en fleksibel rapportgenerator.

– Da vi skulle bytte system så vi etter et som hadde alle funksjonene vi trengte, men som allikevel var enkelt å bruke og enkelt å  lære seg. Det fant vi i dette systemet sier Hatlen-Stokke til slutt.