Piscoteket, som åpnet i november i fjor, er en trendy restaurant i et trendy strøk, med Torggata, Sentrum Scene og Rockefeller som nære naboer. Det er en såkalt restobar, med en restaurantdel og en stor cocktailbar.

- Det har vært moro å jobbe med konseptet; det peruanske kjøkkenet har bydd på flere nye og fantastiske smaksopplevelser, forteller daglig leder på Piscoteket, Iselin Setsaas.

- Andre verdensdeler har hatt veldig stor innflytelse på Peru og deres kjøkken. Fordi kjøkkenet har så stort mangfold er det lett å tro at vi serverer crossovermat, men det er peruansk, tilpasset med enkelte norske råvarer. På menyen har vi ceviche og andre klassiske peruanske retter, samt mye annet spennende og godt.

Viktig med presentasjonen

Kokker har ofte en visjon om hvordan en ferdig rett blir seende ut på tallerken. På samme måte som en bartender velger glass til sine drinker, velger også kokken en tallerken som passer til, og løfter opp sin rett.

- På Piscoteket bruker vi spesialdekorerte og fargerike tallerkener fra Figgjo. Det er viktig at de både passer til maten vi serverer, og at de passer inn i interiøret. Serviset er med på å skape et totalinntrykk, og fargene bidrar til å friske opp lokalet og atmosfæren, forklarer Setsaas.

I Peru er det vanlig at gjestene rundt bordet deler maten, og slik løser de det også på Piscoteket.

- Vi har valgt å føre den tradisjonen videre. Vi oppfordrer våre gjester til å bestille flere retter de kan dele på, og dekker derfor våre bord med deletallerkener. Gjerne i forskjellige farger for å skape litt liv. Vi legger stor vekt på kvalitet, og ønsker samtidig å være et sosialt spisested med uformell og hyggelig atmosfære, avslutter Setsaas.