Dr. Holms Hotel er et av landets mest tradisjonsrike hoteller, og har vært kilde til rekreasjon og velvære siden begynnelsen av 1900-tallet.

- Vi er stolt over huset og historien vår – hotellet er et enormt byggverk, sier hotelldirektør Gro Odden.

Hotellet har huset mange kurs og konferansegjester opp gjennom årene. Opphold hvor man kombinerer faglig påfyll og sosialt samvær er en god investering for arbeidsmiljøet.

Dr. Holms Hotel ligger praktfullt til i sentrum av fjellandsbyen på Geilo, ved inngangen til Hardangervidda. Enten du kommer fra øst eller vest – med NSBs morgentog er du på hotellet allerede klokken tolv om formiddagen.

- Selv om togstasjonen bare ligger et steinkast unna, henter vi dere gjerne på stasjonen. Vi er også behjelpelig med å bestille transporten for våre kursgjester, enten man foretrekker å komme med tog eller buss. Vi er opptatt av miljøet og synes derfor det er kjekt å tilrettelegge for at så mange som mulig reiser miljøvennlig, sier Odden.   

Et mangfold av opplevelser

Hun anbefaler alle konferansegjester å ta en lang pause midt på dagen. Begynner man med frokost klokken syv, og fortsetter med faglig påfyll klokken åtte, er det fortsatt tid til å delta på noen av de fantastiske opplevelsene som området har å tilby.

Sommer som vinter er hotellet behjelpelige med å arrangere alt fra bedriftsinterne olympiader eller andre konkurranser, til rolige turer eller halsbrekkende aktiviteter i praktfull natur.

Inn og ut med ski på beina

Rett utenfor døren finnes flere mil med langrennløyper, enten man ønsker å gå langrenn på flatmark rundt Ustedalsfjorden, eller i mer kupert terreng på høyfjellet. For de som heller foretrekker å stå alpint, finnes skiutleie i første etasje på hotellet, og nærmeste skiheis bare 300 meter unna.

- Liker du ikke å gå på ski, er truger svært populært. Mange gjester blir overveldet over hvor gøy det er å spasere med truger og staver, sier Odden.

Det er også mye å gjøre inne på hotellet. Det er mulig å slappe av i spa-avdelingen, enten under hendene til en av hotellets terapeuter, eller i det 18 meter lange svømmebassenget.

På huset finnes også seks bowlingbaner med en amerikanskinspirert diner.

- En dobbelttime med bowling er populært for mindre grupper for å starte praten på starten av dagen, sier Odden.  

Kulinarisk høydepunkt

Fra ettermiddagen kan man fortsette med kursvirksomhet fra til halv syv om kvelden – så er det middag.

- For fire til fem år siden var det mange som ønsket å være med på å lage maten selv i vårt hyggelige koketeater. Nå vil de fleste komme til dekket bord og få servert maten ferdig, sier Odden.

Hotellet har forskjellige treretters og fireretters menyer avhengig av årstid og hva man ønsker. Av lokalprodusert mat har de ørret fra Hardangervidda, lam fra Hallingskarvet, ost fra Hemsedal og hjemmebakt brød.