Området har vært brukt lenge. Man finner åpne sletter med beiteområder, og bebyggelsen er tilrettelagt seterlandskapet, noe som skaper en spesiell stemning, sier styreleder i Skeikampen eiendom, Ola Idar Løkken.

- Den genuine fjellopplevelsen er det mer av her enn på andre, nybygde fjelldestinasjoner. Og dette er grunnlaget vi bygger på. Vi har fjell, og skog og alle mulige fjellformasjoner. Uansett hvilket aktivitetsnivå du ønsker, om du ønsker å trene hardt, eller om du vil rusle deg en tur på seterveier, så finner du terrenget for det her. Området er flott både for toppidrettsutøvere og for småbarnsfamilier. Skeikampen ligger på ca 1000 moh, så det ligger mellom skog og høyfjell, og det er en fin kombinasjon mellom slake veier og bratte fjell. Området ligger dessuten sentralt, med bare snaue tre timers kjøring fra Oslo.

Satser på norgesmesterskap

Skeikampen eiendom er et selskap som er dannet av grunneiere som har tomter til salgs i området. De bruker gjerne kulturlandskapet som et trekkplaster, men er samtidig klar over at det må moderne anlegg til for at godt vante nordmenn skal velge deres destinasjon.

- Vi må trekke til oss tomtekjøpere, og da må vi sørge for å ha aktiviteter som er attraktive, og her kommer kommersialiseringen inn. Vi hadde jo en av Norges første alpinanlegg, men markedet har utviklet seg, så det er vel så mye langrenn som gjelder nå. Vi er heldige, for her kommer snøen tidlig, ofte allerede i slutten av oktober. Vi har spesielle traseer som er tilrettelagt for tidlig snø, og kommer det 10 cm så lager vi løyper. Dette er et stort trekkplaster. Det lå idrettslag på Skeikampen og trente, hver helg i forrige sesong. Vi har lagt en strategi på at vi skal være det området som tilbyr langrennsløyper for alle segmenter i en lang vintersesong.

Den nye satsingen er Skeikampen skiarena, en langrenns- og skiskytterarena som skal være med på å løfte området ytterligere.

- Den arenaen er tilrettelagt slik at profiler, runder og standplasser er innenfor de internasjonale langrenns- og skiskytterbestemmelsene til hvordan et slikt anlegg skal være utformet. Vi kan ta på oss norgesmesterskap i langrenn. Det ligger kanskje litt frem i tid, men det er noe å strekke seg mot. Nå i første omgang er dette en arena som kan brukes når vi får snø tidlig. Vi kan også legge kunstsnø, og på den måten får vi forlenget vintersesongen i begge ender. Den er også tilpasset til bruk på sommerstid, vi har asfalterte løyper som kan brukes til rulleski.

Har sprengt budsjettet

Det er i ferd med å bli et populært område for hytteeiere. Budsjettet er allerede sprengt, fortsetter Løkken.

- Vi laget et budsjett for hvordan vi skulle markedsføre Skeikampen, og da la vi opp til salg av 20 tomter i 2015. I juni hadde vi solgt 23. Den tradisjonelt beste sesongen for salg av tomter er høsten, og spesielt høstferien, så vi regner med at vi får solgt mange flere tomter utover nå. Så mange visninger som vi hadde nå i sommerferien har vi aldri hatt før.

Det skal være plass til alle på Skeikampen, alt fra småbarnsfamilier til toppidrettsutøvere; det finnes løyper og aktiviteter som passer alle. De har også lagt til rette for andre aktiviteter enn skikjøring.

- I tillegg til 600 kilometer topp preparerte løyper, har vi en 18 hulls golfbane og seks tennisbaner her oppe, så her vil det være mulig å trene året rundt, avslutter Løkken.