– Vi har siden starten ønsket å innføre en mer hjemmekoselig atmosfære i våre restauranter. Vi investerer heller i autentiske ingredienser fra lokale småprodusenter i Bologna enn å ansette kelnere, sier Luca Zannini.

Det var i 2012 hans bror Davide og Luca tok valget om å starte sin egen restaurant i Norge. Fem år senere har Mamma Pizza befestet sin posisjon som én av Oslos aller beste pizzarestauranter. Med sine italienske ansatte, der brødrene Luca og Davide Zannini står som eiere, drives restaurantene ellers av nordmannen Sveinung Bokn, som er daglig leder. I dag har Mamma Pizza restauranter i Dronningens gate, motemagasinet Steen & Strøm, i tillegg til en pop-up på Vippa.

Autentiske råvarer

– Mamma Pizza bruker så langt det er mulig sesongbaserte og ferske råvarer. I tillegg importerer vi skinker og oster fra Italia. Vi har også et vinsortiment på 180 ulike viner, alle fra Italia. Det er familien Zannini sine egne oppskrifter som dominerer vår meny, og maten tilberedes selvsagt med en solid dose italiensk lidenskap. Det hele startet da min bror og jeg så vår bestemor lage mat i sin bar i Bologna. Siden den gang gikk vi kokkelinjen og utdannet oss. Nå lever vi drømmen, fortsetter han.

Med seg fra Italia har Luca en helt spesiell oppskrift på pizzadeig, der gjæret i deigen er erstattet med en naturlig hevingsprosess. Selve hevingsprosessen finner sted i vanlig romtemperatur og varer i hele 36 timer. Resultatet er en mye lettere og sunnere deig – noe italienerne kaller «pizza leggera». Mamma Pizza er allerede godt kjent i Oslo for sin «pizza – al taglio»; ferdig oppskårne pizzastykker du enten kan spise på én av deres restauranter eller ta med deg videre dit du enn måtte ferdes.

Med seg fra Italia har Luca en helt spesiell oppskrift på pizzadeig, der gjæret i deigen er erstattet med en naturlig hevingsprosess. Foto: Mamma Pizza


Barndomsvenner

– Vi ønsker mer nærhet med våre kunder, noe vi gjør med å være mer tilstede. Der andre restauranter er «over-servert» er vi mer avslappet og genuine, smiler den karismatiske italieneren.

– Mamma Pizza drives i dag av Davide og meg, men vi har også med oss vår barndomsvenn fra skolen Andrea Billi, som vi ser på som en del av vår familie. Det er med hardt arbeid og stolthet at vi på kort tid har blitt en av de høyest rangerte spisestedene på Tripadvisor, og har et godt renommé blant de mange pizzakjennerne i Oslo, avslutter Luca.