Skeikampen, som ligger på grensen mellom høyfjellet og skogsområdene i Gudbrandsdalen, er omkranset av et rikt, storslagent fjellandskap.

– De spreke går opp på Skeikampens topp (1123  moh) på en halv time, sier Marte Kjernsholen, markedssjef ved Skeikampen resort.

– De blir belønnet med panoramautsikt til Jotunheimen i nordvest, Rondane i nord og Skreiafjella i sørøst. En horisont på opptil ti mil!

Lange tradisjoner

Skeikampen har lange tradisjoner som turiststed, helt siden 1876 har folk kommet langveisfra for å lade batteriene og nyte fjellufta. Fra første stund ble det anlagt turstier opp til Skeikampen og rundt i fjellet for øvrig. Siden den gang har stedet også utviklet et stadig større repertoar for firmafester, teambuilding, selskap, kick-off og lignende.

– Både de alpine nedfartsårene og langrennsstiene går i variert og lett terreng som passer de fleste, sier Kjernsholen.

Hun viser til lune skogsløyper og pålitelige snø- og værforhold. Vintersesongen starter i begynnelsen av november og varer ut april måned.

Perfekt for grupper og bedrifter

– Vi har også et variert utvalg av enkle og mer utfordrende aktiviteter som passer perfekt for grupper og bedrifter.

Aktivitetene skreddersys for den enkelte gruppens tidsplan, gruppesammensetning og budsjett, forteller hun.

– Målene er å skape ekte høyfjellsglede, god stemning og minneverdige øyeblikk, i flotte naturomgivelser.

Hun nevner blant annet guidede turer til de enorme jettegrytene, som avsluttes med einebærgravet elg-filet eller varmrøkt sik i hjemmelaget potelefse. Og hundespanntur som toppes med matretten «Gausdalskål», servert i en lavvo med lokal spekemat og hjemmelaget flatbrød.

– Underveis sørger erfarne instruktører for kyndig assistanse.

Inkludert alt

– Ellers finnes det muligheter for pilketur, skredsøkerkurs, topptur med guide, skøyter, ishockey, trugeturer, «snøsykler» og kjelkekjøring. Konferansepakken inkluderer alt du trenger for å få full uttelling av dagene på Skeikampen.

Om sommeren er det aktivitetstilbud som sykkel, tennis, golf (en 18-hulls golfbane er den første på høyfjellet i Nord-Europa) og fotturer som gjelder.

Hotellet har fem møterom, hvorav to kan slås sammen og ta 300 personer i kinooppsett (309 kvm).

– Det er kun 300 meter til nærmeste skiheis, og Skitorget og langrennsløypene ligger rett utenfor døren.